MPPT Solar Panel Regulator – Grymt snygg och effektiv

Jag köpte den här solpanel regulatorn, inte för att min gamla har gått sönder tvärtom den fungerar alldeles utmärkt
Men jag köpte den för att jag blev lite nyfiken efter alla kommentarer och frågor som jag har fått från en del prenumeranter och tittare som undrade om jag hade någon erfarenhet av solpanel regulator och hur min solpanel har klarat sig med standardregulatorn.
Och har jag ju tyvärr inte, så jag bestämde mig helt enkelt för att titta på saken i detalj på hur regulatorer egentligen påverka laddningen av dina batteriet.

 

Mitt första intryck av den här solpanel regulatorn är ju att den är fantastiskt snygg och en välbyggd enhet. Det känns verkligen att den har nått innuti som jobbar,. Och inte bara en plastlåda med ett litet kretskort.

Den är snygg elegant i design och nästan så pass snygg att den ska inte monteras in i något skåp. Den här ska monteras så man kan se den för den är verkligen en del av solpanel anläggningen som bör ses.

Den laddar kolossalt bra det märktes i samma ögonblick jag fick kopplat in den, Stor fin display som direkt visade status på både Solpanel och batteri med en stilren design istället för den gamla Windows 98 stilen med en gammal tråkig LCD display som många regulatorer har

Den här är verkligen stor och snygg och lättläst. Mycket mycket positivt.

Riktigt bra att sladdarna monteras direkt in i enheten så det finns inga öppna kontaktytor som kan riskera kortslutninga

Väldigt snyggt

 

Men så lyckades de göra ett kolossalt misstag enligt min uppfattning

Menu systemet är så idiotiskt komplicerat och obegripligt om jag ska försöka läsa bruksanvisningen.
Och för första gången i mitt liv har jag har läst bruksanvisningen tre gånger utan att begripa.

Här pratas det om inställningar och tryck på knappen SET som man ska se i displayen och så vidare och så vidare det är bara det att det finns inte i den här modellen.

 

Det gör förstås att jag känner att jag får inte fullt utbyte av den här panelen, om denna panelen nu har alla de här funktionerna som bruksanvisningen säger.

Jag tror faktiskt det är så här att de har översatt en bruksanvisning till en mer avancerad modell. Och inte brytt sig om att redigera den för de mindre avancerade modellerna.

Utan bara haft en bruksanvisning som skickas med alla modeller för att spara lite kronor
Detta är ju inte den mest exklusiva regulatorn.
Men ändå

Den har dessutom en inbyggd temperatur mätare och givare.
Och det är ju otroligt bra att ha koll på så inte det sticker iväg för mycket och blir för varmt.
MEN, om den ska monteras på panelen för att övervaka panelens temperatur eller på sidan av batteriet ??
Ja det förtäljer inte bruksanvisningen heller… Så istället för att montera den överhuvudtaget så låter jag bli för att inte ge falska temperatur signaler till Regulatorn

Så jag är lite splittrad. 
Mycket nöjd med regulatorn för att den fungerar som den ska och som sagt den är snygg och stilren något som är viktigt för mig.
Däremot så är jag besviken därför jag kan inte förstå vad jag gör fel, eller kanske bara jag inte är kunnig nog… 🙂 Hmm

Därför så är det mitt slutliga betyg för den här regulatorn fyra av fem.
Och tråkigt nog så var jag 100 % supernöjd med den och vi har helt klart att ge en 5+ för den här regulatorn innan jag började och få lite mer grepp om att jag inte kunde få ta del av dig och lata oss fulla kapacitet.

Hade bruksanvisningen varit bättre, och panelknappar bättre indikerade så hade den fått 5, utan tvekan.

Jag ger inte upp riktigt ännu med denna, kommer att försöka leta fram mera information och fakta om hur det egentlige ligger till.
Någonstans måste det ju finns info som beskriver hur det ligger till, och speciellt om hur man kommer in i menu systemet och kan komma åpt dom funktioner som den påstås kunna erbjuda.

Slutvärdering…
Om du letar efter en snygg elegant gedigen regulator och du kanske inte behöver ha alla de finesserna som denna erbjuder. Ja då är detta utan tvekan en regulator som jag kan rekommendera.

Den fungerar ju väldigt bra som det är idag, och om du inte har behov att övervaka temperatur och diverse nivåer hela tiden så fuller den till fullo behovet.
Jag kommer med största sannolikhet att behålla denna.

Du kan hitta en länk direkt till produkten på Biltema här nedan så kan du läsa mera om denna och se var det finns tillgänglig i dina butiker.

Tack för att du tittade på denna.
Tack för att du har tittat igenom detta omdöme av den här MPPT Solpanels Regulatorn